4.TOPLUSAL BİLİNÇLERDİRMEDE DOĞRU BİR PROJE YÜTÜLÜYORMU?
Toplumsal bilinçlendirmede doğru bir proje yürütülüyor olsa idi, önce bu konuyla yakından ilgilenen bizlerin haberi olurdu, diye düşünüyorum. Yukarda da değindiğimiz gibi Avrupa’ da bu tarz bilinçlendirme projeleri çocuk yuvasında başlamaktadır.
5.İNSANIMIZI ETKİN OYUNCU KILMAK İÇİN ÖZENDİRİCİ ÇÖZÜMLER HAYATA GEÇİRİLMELİ Mİ?
Evet, ivedilikle.
6.ENERJİ TÜKETİCİ PAZARINDA SOSYAL REFLEKSLER DİNAMİK Mİ?
Hayır. Türkiye’ de bu konuda ne adam gibi faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu bulabilirsiniz, ne de çevre, ekonomi ve buna benzer konuları içeren parti isimlerine veya programlarına rastlarsınız.
7.KONU İLE İLGİLİ GELECEKTE NASIL BİR RESİM GÖRÜYORSUNUZ?
İnsanı cesaretlendirici, bireysel sorumluluğu hissettirici, iyimser olabileceğim bir tablo göremiyorum. Fakat kişisel olarak bu konuda umursamazlığa, hırsızlığa, adaletsizliğe ve sorumsuzluğa karşı mücadelemi devam ettireceğim. Çünkü bu davranışın aksinin, bu ülkeye ve insanlarına karşı bir hainlik olacağına, doğaya karşı bu sorumsuzluğumuzun bizden bir gün hesabının sorulacağına inanıyorum. Tüm sağduyulu vatandaşlarımızı da bu davada bizleri desteklemeye davet ediyorum. Bakın ista Türkiye ekibi tüm çalışan beş bine yakın personeli için onların adına, yedi fidan dikmektedir. Yedi fidan, yedi yaşam bizim sembolikte olsa doğanın gönlünü alabilmek için başlattığımız bir kampanyadır. Her müşterimiz adına da yedi fidan dikilmektedir. Bunların büyük veya küçük her şirket tarafından yapılmasının yararı vardır. Çocuklarımız için pek fazla bir şey yapamadıysak, hiç değilse iyi örnek olmaya çalışalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder