bu konuda bende su bilgiyi vermek isterim. Evet ısı pay olcerlerde ıkı adet ısı sensoru var. biri radyator uzerindeki ısıyı olcer dıger oda ısısını olcer.ve aradaki farkda enerji tüketimi olur. bunu da radyatorun K ( ısıl degeri ) ile carparsanız o radyatordeki ısı pay olcer birimini bulursunuz. bu birim de ilgili firmanın yazılımında islenip o radyatorun enerji kullanımı ortaya cıkar.
burada onemli olan husus bu cihazların onune arkasına ustune soguk bez, fan vs koyarsanız cihaz zaten otomatik olarak manipulasyon moduna gecer ve sadece radyator uzerindeki sensor degerini alır . bu sadece Brunata da degil butun markalarda var.
cihaz cıkarıldıgında kesinlikle uyarı falan vermez. bu tamamen uydurma. okuma yapan kisi eger degerleri kontrol ederse bu cihazdan sinyal almadıgını gorur ama kontrol etmez ise bu firmaların kullandıgı yazılım otomatik olarak bir kıyaslama degeri atar ve cihaz calısmazken bile bir deger gozukur. BU NEDENLE HER FATURADA FATURADAKI ILGILI PAY OLCER DEGERINI KONTROL EDIN.
ANCAAKKKKKK
burada bence butun bunlardan cok daha onemli olan unsur K degeri. Bu K degeri her radyatorde ve radyator ureticisinde farklıdır. bu firmalarda bir radyator veri tabanı mevcuttur ancak bu veri tabanı Avrupa ureticilerine ait oldugu icin Turk ureticilerin veya cok yaygın olan cok eski radyatorlerin veri tabanı cogunda yoktur. eger ilgili radyator veri tabanında yok ise ona en yakın radyatorun K degeri alınır ki buda kesinlikle hatalıdır. Bayındırlık bakanlıgı bu firmalardan bu K degerleri veri tabanını istedi ki bu gayet dogru bir uygulama ancak firmların cogu bunu iletmedi.
Benim onerim ısı payolcer montajından sonra mutlaka ama mutlaka her radyatorun olcusunu ne kadar aldılar K degeri ne atandı bunu isteyin. Firmalar bunu vermek zorunda.yoksa radyatorunuz harcadagından cok daha fazla enerji degeri ile degerlendiriliir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder