1-) Şehir içinde averaj bir evde (Pay Ölçer Takılmamış) ölçümlenen SAR değeri 0,0014 W/Kg. Buna neden olan etkenler FM radyo yayını, bölgedeki wireless modemler, binadaki floresan ışıklar, televizyonlar ve bilgisayar ekranları.
2-) Bir cep telefonun tek başına yaydığı SAR değeri: 1 ila 2 W/Kg.
3-)Radyo frekansları ile çalışan cihazlar için AB normlarına göre belirlenmiş maksimum SAR değeri limiti 4 W/Kg.
4-) 1 Pay ölçer cihazının yaymış olduğu SAR değeri 0.000028 W/Kg.
5-)71.428 adet Pay Ölçer cihazını yanyana koyarsanız 1 saatte yaymış olduğu SAR değeri 1 adet cep telefonunun 1 sattte yaymış olduğu SAR değeri ile aynı.
6-)1 Adet floresan ampülün yaymış olduğu SAR değeri 0.00072. Yani 25 adet pay ölçer cihazının 1 saatte yaymış olduğu SAR değeri, 1 floresan ampül'ün 1 saatte yaymış olduğu değer ile aynı.
Daire sahibimizin de çalıştığı ve konu hakkında yukarıdaki bilgileri veren resmi merci ile ilgili iletişim bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.
7-) ısı pay ölçer cihazların tüketim değerleri enerji birimi değil " ısı pay ölçer birimi" olarak adlandırılan deneysel birimdir.
8-) Isı pay ölçer cihazları radyatörün enden %50 ortası boydan üstten %25 oranında aşağıdan monte edilir.
9-) Isı pay ölçer cihazları yeni nesil cihazlar uyandırıldığı zaman hemen eski model cihazlar ise ayda 4 kez sinyal vermeye ayarlıdır.Her sinyal 10-15 sn arası sürer.
10-) Isı pay ölçer cihazlarında lityum pil bulunur ve bu pil 10+1 yıl ömre sahiptir.Bunun sonunda pil 15 USD bedel ile değiştirilebilir ve kullanılmaya devam eder.
11-) Isı pay ölçerler montajı yapıldıktan sonra mutlaka ilgili firmadan montaj kartını isteyin.Bu sayede radyatör verilerinizi doğru alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz.Bunu firma vermek zorundadır.
12-)Pay ölçer sisteminde ısı kayıpları ve ortak alanların ısıtılması gibi faktörler göz önüne alınarak toplam kazan faturasının %30 luk kısmı tüm dairelere metrekareye göre eşit olarak paylaştırılmaktadır. Ayrıca %30 luk kısım binanın cephe ve kat farklarından dolayı olan kayıpları binanın tamamına yedirerek adaletli ödemeye de olanak sağlayacaktır.
13-) Isı pay ölçer taktırmak sadece kendi başına çözüm değildir. Mutlaka radyatörlere Termostatik Radyatör Vanası takılması gerekli.Esas tasarruf sağlayan Termostatik Radyatör vanalarıdır.
14-) Radyatörlerin geri dönüş vanaları aktif ise mutlaka bu vanaları iptal ettirin.Aksi takdirde daire sahipleri radyatörleri tamamen kapayıp binanın soğumasına sebep olabilir.
15-) ısı pay ölçerlerde iki adet sensör olması gereklidir.Bir adet oda sensörü bir adet radyatör sensörü.
16-) ısı pay ölçer radyatöre takıldıtan sonra ısı pay ölçerin önüne bir karış mesafeden daha yakın koltuk,dolap,gibi ısı köprüsü oluşturacak engeller koymayın.Bu ısı pay ölçeri manipulasyon moduna alacaktır ve tek sensörlü saymasına sebep olup yüksek tüketim yansıtılacaktır.
17-) Bir binada ısı pay ölçer sistemine geçilmesi için tüm dairelere ısı pay ölçer cihazı takılması gerekli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder