1 Aralık 2011 Perşembe

ısı pay ölçer hakkında bir bilgi

Doğru bilinen yanlışlar -1
Genellikle ülkemizde ısı paylaşımı hakkında çok az bilgiye sahip olunduğı için bu alanda faaliyet gösteren yabancı firmlar kullanıcıları yanlış yönlendirmekte ve tutamayacakları vaatler vermektedir.
Bu anlamda bu çok faydalı olan bu sisteme geçmek isteyen ve gerçekten doğalgaz ve enerji tüketiminde tasarruf etmek isteyen apartman sakinleri , site yöneticileri için doğru bilnen bazı yanlışları burada sizler ile paylaşacağım.

Doğru bilnen yanlış -1

ısı pay ölçerler tasarruf sağlar ve adil tüketimi gerçekleştirir. YANLIŞ!!
ısı pay ölçer kendi başına asla tasarruf sağlamaz çünki bu yönde binada ki ısı tesisat sistemine etki edecek bir teknolojiye sahip değildir. ısı payölçer sadece takıldığı radyatör üznerindeki ve radyatörün hemen önündeki ( yaklaşık 10-15cm ) havanın sıcaklık değerini ölçer ve bunu hafızasında kayıt eder.
Peki bu durumda nasıl tasarruf sağlanır ?
Aslında cevap çok basit. Radyatörlere takılan Termostatik Radyatör vanası esas tasarrufu sağlayan cihazdır. Bu sayede radyatör gerekli ve yeterli ısıda çalışır ve en son derecede sürekli yanmaz.
Isı payölçer sayesinde her dairenin enerji tüketimi hesaplanığı ve daireler radyatörlerini ne ölçüde açık bıraktıkları oranda yakıt parası ödedikleri içinde ısı payölçerler kullanıcıları tasarrufa yönlendirirler..

Hiç yorum yok: