19 Haziran 2012 Salı

Daha yeşil bir dünya için 5 ekolojik önlem!


Biraz daha ‘ekolojik’ yaşayarak çok daha güzel, mavi ve yeşil tonlarının çok daha bol olduğu bir doğanın parçası olalım..
renkli şişeler
Alabileceğiniz birçok önlem var. Biz sadece şimdilik 5 tanesi hatırlatalım istedik.

Yeniden kullanılabilir su şişesi!
Sıcaklar bir anda bastırınca işe giderken, parkta gezerken ya da alışveriş yaparken en yakın marketten plastik şişede suyumuzu satın alıyor, suyu içtikten sonra şişeyi çöpe atıyoruz. Geri dönüşüm için ayrılmış özel çöp poşetlerine atanların ya da en azından buna dikkat edenlerin sayısı maalesef fazla değil. Yeniden kullanabileceğiniz rengârenk mataralar, çelik şişeler kullanabilirsiniz.

Gardırop temizliği
Bu konuda samimi bulduğunuz aile fertlerinizi, akrabalarınızı ya da yakın arkadaşlarınızı evinize çağırın ve gardırobunuzda artık görmek istemediğiniz kıyafetleri onlara sunun. Alıp almamak onlara kalmış. Hem daha ekolojik yaşamış hem de fazla yükten kurtulmuş olacaksınız. Onların da beğenmediği, elinizde kalan kıyafetlerinizi ise çeşitli dernek ve hayır kurumlarına bağışlayabilirsiniz. Sevmediğiniz bir kıyafet için son derece mutlu olacak muhakkak biri var.
fiş
Fişte bırakmayın
Elektronik cihazlar, çoğumuz bilmesek de fişe takılı olduklarında da enerji tüketmeye devam ediyor. Örneğin sabahları evden çıkarken tüm cihazların mümkünse fişlerini çekmeniz yararınıza olacak. Laptop ve telefon şarj cihazlarını da fişten çekmeyi unutmayın. Hem aile ekonominiz hem de çevreye verdiğiniz önem açısından mühim.

Daha az kâğıt kullanmaya gayret edin
Ofiste, günlük iş hayatınızda karşı tarafa göndereceğiniz faks scanner (tarayıcı) kullanabilir, gerekli belgeyi elektronik posta ile ulaştırabilirsiniz.  Bankacılık işlemlerinizde internet bankacılığını tercih edebilirsiniz, bu konuda bankalar güvenli işlemler için her geçen gün çok daha iyi çalışıyor. Kredi kartı ekstrenizi elektrnik posta ile alın. Bankalar taahhüt ettiğinizde size kartınızda kullanabileceğiniz bedava alışveriş puanı verebiliyor.
evde çalışmak
Evden çalışın, çalıştırın
Her ne kadar mevcut iş düzeninde bu ihtimal çoğu firma için biraz uzak gözükse de yeni dünya sisteminde ister istemez gerçekleşecek bir sistem var, evden çalışmak. Haftada en az bir ya da iki kez evden çalıştığınız durumda işe gitmek için daha az yakıt harcayacaksınız. Bunu tüm çalışanlar için düşünürseniz daha az trafik, daha az yakıt tasarrufu ile hem daha yeşil bir dünya kurmuş hem de kaynakları daha dengeli kullanmış oluruz.

Hiç yorum yok: