18 Eylül 2012 Salı

Sanayi ve bina enerji yöneticisi sertifikaları 2014′e kadar birleştirilecek

Sanayi ve bina sektörleri için ayrı ayrı düzenlenmiş olan enerji yöneticisi sertifikalarının en geç 1 Ocak 2014 tarihine kadar Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne başvurmak suretiyle birleştirilmesi zorunlu olacak. Bugüne kadar sanayi veya bina sektörleri için düzenlenen enerji yöneticisi kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanmış olanlara “sanayi veya bina” kategorisinde enerji yöneticisi sertifikası verilmeye devam edilecek. Bu sertifikalar 1 Ocak 2014 tarihine kadar ilgili sektörde geçerli sayılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında yürütülen eğitim ve sertifikalandırma faaliyetleriyle ilgili esasları belirledi. Sanayi ve bina sektörleri için ayrı ayrı düzenlenmiş olan enerji yöneticisi sertifikalarının en geç 1 Ocak 2014 tarihine kadar Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne başvurmak suretiyle birleştirilmesi zorunlu olacak. Bu tarihe kadar birleştirme yapılmayan sertifikalar, bu tarihten itibaren geçersiz sayılacak. Bugüne kadar sanayi veya bina sektörleri için düzenlenen enerji yöneticisi kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanmış olanlara “sanayi veya bina” kategorisinde enerji yöneticisi sertifikası verilmeye devam edilecek. Bu sertifikalar 1 Ocak 2014 tarihine kadar ilgili sektörde geçerli sayılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Enerji Verimliliği Eğitim Ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ, 18 Nisan 2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında, yürütülen eğitim ve sertifikalandırma faaliyetleri ile ilgili usul ve esaslarını belirledi. Tebliğ, enerji yöneticisi ve etüt-proje eğitimlerinde ve sertifikalandırmalarında uygulanacak usul ve esasları kapsıyor.

Hiç yorum yok: