29 Mart 2012 Perşembe

İtalya'nın en büyük Güneş Enerjisi firması Türkiye'de

İtalya'nın en büyük güneş enerji firması Türkiye'de

26 yıllık geçmişe sahip Tekno Şirketler Grubu ile 130 yıllık Maccaferri Grubunun kolu olan, Avrupa’nın önde gelen Solar EPC firması Enerray S.p.A. imzalanan ortaklıkla beraber Tekno Ray Solar ismiyle kurulan şirketle Türkiye enerji sektörüne giriş yaptı.

Tekno Şirketler Grubu’yla ortaklıklarına ilişkin açıklama yapan Tekno Ray Solar Yönetim Kurulu Üyesi Pietro Torretta Tekno’nun Türkiye’de girdiği her sökterde lider konumda olduğunu , Türkiye pazarına girme hedeflerinde belirledikleri profesyonellik, yenilikçi yaklaşımlar, müşteriye özen ilkeleri,kaliteli hizmet anlayışı gibi kriterlerin hepsinin Tekno’da mevcut olmasından dolayı Tekno’ya ortaklık teklifi götürdüklerini ve bu ortaklığın enerji sektörüne çok büyük katkıları olacağını belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörüyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Torretta; Türkiye’nin hızla büyüyen ekonomisinin, enerji talebinin de hızla artmasına neden olduğunu, dünya ortalama enerji talep artışı %2 civarındayken Türkiye’nin enerji talebindeki artışın yıllık %8’lerin üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Hiç yorum yok: