30 Mart 2012 Cuma

Türkiye Enerji ajandası...

Enerji; insanlığın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında, insanın ortalama ömür süresinin uzatılması ve hayat standartlarının yükseltilmesinde birincil derecede bir gereksinim olarak kabul edilmektedir. Bununla beraber dünyada nüfus artışıyla birlikte, sanayileşmenin artması, teknolojinin gelişmesi ve küreselleşme sonucu artan ticari olanaklar, her geçen gün enerjiye olan ihtiyacı da artırıyor. Öte yandan bu talep artışının çok büyük bir kısmının dünyada sadece belirli bölgelerde bulunan fosil kaynaklardan sağlanıyor olması ise; enerjiyi sadece ulusal ölçekte değil, uluslararası alanda da politika ve stratejilerin belirlenmesinde önemli bir kilit noktası haline getiriyor. Tüm bunların ötesinde ise, enerjiye olan talep arttıkça ve karşılandıkça, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi dünyayı derinden tehdit eden gerçeklerle de karşı karşıya kalıyoruz.

Enerjinin dünyayı bu denli etkileyen önemli bir gündem maddesi haline gelmiş olması; enerji piyasalarının oluşturulması, yatırım ortamlarının geliştirilmesi ve gerekli teknolojinin sağlanması için karar vericiler bazında doğru politikaların uygulanması ve doğru stratejilerin belirlenmesini elzem kılıyor.

Aynı zamanda sektöre yön veren, yatırım yapan, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla teknolojiyi geliştiren paydaşların da doğru hedeflere yönelmesi için oldukça dinamik bir yapıya sahip olan enerji piyasalarını reel bir perspektifte görebilmesi, bu bağlamda da doğru verilere ulaşması gerekiyor.

Dolayısıyla, ilkini 2010 yılında sizlerle paylaşmış olduğumuz "Türkiye Enerji Ajandası 2009"un ardından ikinci olarak, Türkiye'deki elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında yaşanan önemli gelişmeleri aktardığımız, sektöre yön veren isimlerden 2011 yılına dair görüşlerini ve gelecek yıllara dair öngörülerini aldığımız ve tüm bunların ışığında sektörün genel bir çerçevesini çizdiğimiz "Türkiye Enerji Ajandası 2011"i sizlerle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Sizlere bir referans noktası oluşturması adına hazırladığımız Ajandamızın, 18 yıldır başarıyla süregelen ve birçok ilk'e imza atarak, enerji sektöründe etkin bir marka haline getirdiğimiz ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ile yine enerji sektörünü yakından ilgilendiren Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı - UEVF ve Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi - IWES gibi diğer faaliyetlerimizden elde ettiğimiz tecrübe ve alt yapıyla beslendiğini söyleyebiliriz.

Bu kapsamda, uzun yıllardır enerji sektörüne verdiğimiz hizmetlere bir yenisini daha eklediğimiz "Türkiye Enerji Ajandası 2011"in, bir başvuru kaynağı olarak nitelendirilmesini arzu ediyoruz. Ve bu çalışmada başta İGDAŞ olmak üzere değerli katkı, görüş ve bilgilerini bizden esirgemeyerek, destekte bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok: