31 Ocak 2012 Salı

Termostatik Radyatör Vanası

Termostatik vana nedir?
Termostatik vana, bulunduğu odanın sıcaklığını üzerindeki termostat vasıtası ile algılayan bir vanadır.

Oda sıcaklığı vana üzerinde ayarlanan sıcaklığa geldiğinde radyatörün su akışını kısar, hatta tamamen keser. Bu sayede odanın aşırı ısınması engellenir.

Ölçümlere göre oda sıcaklığının +22 derece üzeri her 1 derece artışın aylık doğalgaz faturasına %5 yük getirdiği görülmüştür.
Termostatik vana kullanan bir kullanıcı ile kullanmayan bir kullanıcı arasındaki aylık ortalama fatura farkının %20 'ye yakın olduğu gözlemlenmiştir.

Termostatik vana bireysel veya merkezi ısınan dairelerde konforu arttırır, tasarruf sağlar. Termostatik vanalar ile donatılmış bir evin odalarının sıcaklık konforu en üst düzeye getirilmiş olunur.
Örneğin Yatak odası sıcaklığı +18-20 derece arası tercih edilirken, oturma odası sıcaklığı +22 derece civarı tercih edilir, odalarınızdaki bu sıcaklık ayarı ancak termostatik vanalar vasıtasıyla mümkündür.

Termostatik vanalardan maksimum verim alabilmek için mutlaka bizden bilgi alınız. Unutmayınız ki yurtdışında özellikle avrupada termostatik vana montajı standardize edilmiştir.

Hiç yorum yok: