1 Şubat 2012 Çarşamba

Termostatik Radyatör Vanası Soru - Cevap

SORU:TERMOSTATİK VANA KULLANMANIN FAYDALARI NELERDİR? NASIL KULLANILMALIDIR?

CEVAP:Termostatik vanalar bulunduğu ortamın sıcaklığını algılayarak ayarlamış olduğunuz sıcaklığı bulduğunda otomatik olarak vanayı kısarak su akışını azaltır.Bu azaltma sistemi gereksiz yere çok ısıtmayı önlediği için ekonomi sağlar.Aynı zamanda konutunuzu bağımsız olarak salon ,oda,yatak odası v.b isteğinize göre farklı oda sıcaklıklarında tutmanızı sağlar.Bunun faydası çok ekonomik olmasıdır. Oturulan alanınızı 21 -22 derecede tutarken, y.odasını 18 derece olması gibi farklı derecelerde sistemi yönlendirmenizi sağlar iyi bir secimle %15 varan ekonomi sağlaya bilmektedir.

SORU: ODA TERMOSTATININ FAYDALARI NELERDİR? TAKTIRMAM GEREKİR Mİ?

CEVAP:Oda termostatı odayı ayarlamış olduğunuz sıcaklığı bulduğunda cihazınızı kapatarak sınırlama bulunur.( standartlara göre 21-23 derece ortam sıcaklığı önerilir) bu sınırlama cihazınızı kapattığı için ekonomiyi sağlar. Bu cihazlar oturulan odanın uygun yerine ve yerden 150 cm- 160 cm yükseklikte takılmalıdır. Ayrıca oda termostatı açıp kapayarak cihazınıza uzaktan kumanda verir açıp kapatma olarak da kullanılabilir.

SORU: KULLANMADIĞIM RADYATÖRLERİ KAPATIRSAM EKONOMİYİ SAĞLAR MI?

CEVAP:Gayet tabi kullanmadığınız odaların kapılarını kapatıp oda radyatörlerinizi kapatırsanız harcamış olacağınız kaloriyi azaltırsınız bu da ekonomik olur.Unutmayın ki cihazlar ekonomiyi değil enerjiyi üretmektedir. Bu enerjiyi aktarma işi panel radyatörlerdir. Bu radyatörleri ne kadar çok takar veya metresini uzatırsanız cihazda onu desteklemek için o kadar enerji tüketir. Asıl konu evinizi gerektiği kadar ısıtmaktır. Bunun içinde oda termostatı veya termostatik vana kullanmanız daha mantıklıdır. Unutulmamalıdır ki iyi bir ekonomi izolasyondan geçmektedir. Asıl konu ısıtmak değil ısıyı tutabilmektir. İşte asıl ekonomi bu şekilde daha iyi sağlanılacaktır.

Hiç yorum yok: